23948sdkhjf

B-Loony Ltd. øker produktiviteten og reduserer kostnadene med Universal Robots

| Medlemsnyhet | Bedrift Universal Robots A/S

B-Loony Ltd er en britisk SMB-produsent av skreddersydde salgsfremmende produkter som burgerflagg, vimpelkjeder og ballonger, som hovedsakelig produseres for kjedebutikker

Kort oppsummert:

Ved å ta i bruk fem samarbeidende roboter av typen UR3 har de klart å fortsette å produsere i Storbritannia og være svært lydhøre overfor kundenes behov, samtidig som de holder seg konkurransedyktige og øker markedsandelen. Gjennom å investere i automatisering produserer de nå i underkant av 2 millioner meter med vimpler per år og har trappet opp produksjonen av burgerflagg fra 250 000 til 15 millioner per år. 

Utfordring:

Markedskrav i endring og økende lønnskostnader gjorde at B-Loony måtte øke produktiviteten og effektiviteten, for å beholde konkurransekraften både på det britiske markedet og i utlandet. Sterk etterspørsel og korte ledetider for bestemte produktlinjer la også press på B-Loony om å komme frem til en løsning som ville gjøre at de ansatte kunne jobbe raskere, bli mer effektive og reagere raskere på kundens behov.

Fordi hver jobb er svært skreddersydd, med et spenn fra bare 250 og opp til 2 millioner produkter per bestilling, var fleksibilitet og skalerbarhet også kjempeviktig. 

Løsning:

Driftsdirektør James Clephan hos B-Loony var på en produksjonsmesse på jakt etter inspirasjon da han første gang stiftet bekjentskap med de samarbeidende robotene. «Straks jeg så den samarbeidende roboten UR3 i aksjon, visste jeg at jeg hadde funnet svaret», forklarer Clephan. «Alle produktene våre er spesialbestilte og vi har ikke den luksusen at vi har ubegrenset plass i produksjonsanlegget, slik at det å installere industriroboter med sikkerhetsavskjerming blir vanskelig. Jeg kunne imidlertid straks se hvordan samarbeidende roboter ville gli sømløst inn i driften vår.»

B-Loony startet med én samarbeidende robot av typen UR3 og kjøpte snart fem til, og nå utfører de samarbeidende robotene en rekke operasjoner som menneskelige operatører utførte for hånd tidligere. Disse ansatte jobber nå tett sammen med og fører tilsyn med opptil fire samarbeidende roboter om gangen, og utfører oppgaver som å blåse opp ballonger, sy sammen vimpelkjeder og sette sammen matflagg. De samarbeidende robotene kan håndtere de mest rutinemessige og repeterende elementene i disse oppgavene, slik at de ansatte i stedet kan konsentrere seg om aktiviteter med høyere verdi, slik som kvalitetskontroll. 

Godkjenning fra de ansatte var svært viktig for B-Loony og en avgjørende faktor for valget av den samarbeidende roboten UR3 fremfor andre alternative teknologier. Takket være Universal Robots' sikkerhetsfunksjoner er teamet i B-Loony veldig komfortable med å jobbe sammen med de samarbeidende robotene, fordi den minste dult borti roboten gjør at hele systemet stopper umiddelbart. Som teamleder Magda Okon konsist uttrykker det: «Jeg elsker å jobbe med de samarbeidende robotene, de er som min tredje hånd!»

Fordeler:

Det at de samarbeidende robotene er så enkle og fleksible, økte produktivitet i fabrikken synlig, slik at B-Loony klarte å øke produksjonen og redusere gjennomsnittsprisen for hver vare som produseres. «Til tross for stigende inflasjon og lønnskostnader, har investeringer i robotikk og automatisering gjort oss mer effektive og i stand til å konkurrere,» sier Clephan.

En annen uventet fordel ved de samarbeidende robotene har vært at det er mulig å omplassere dem på kort varsel når forholdene endres. «For eksempel ble produksjonslinjen som de samarbeidende robotene først ble satt på, avviklet. Likevel kunne bedriften rett og slett omprogrammere de samarbeidende robotene og få dem opp og gå et annet sted, noe som fremtidssikrer investeringen,» forklarer Clephan.

Ved hjelp av automatisering produserer B-Loony nå omtrent 2 000 km med vimpelkjeder hvert år, en utrolig lengde som tilsvarer avstanden fra London til Casablanca. I tillegg har de økt produksjonen av de svært populære gourmet-matflaggene med over 5 000 %, fra 250 000 per år til 15 millioner per år, og markedsandelen er økt betydelig.

Denne økte produktiviteten har resultert i at B-Loony har oppnådd en tilbakebetalingstid på bare ni måneder etter de første investeringene i samarbeidende roboter. Gjennom stordriftsfordeler forventer de at de skal få ned tilbakebetalingen for fremtidige prosjekter ytterligere til bare seks måneder.

Brukeranbefaling

«Andre britiske SMB-er som tenker på å kaste seg ut i automatisering, bør absolutt ta spranget. Hvis det fungerer for en skreddersydd og fartsfylt drifts som vi har, så jeg er trygg og sikker på at kostnads- og tidsbesparelsene for andre virksomheter vil være like store.» – James Clephan, driftsdirektør 

 

Fakta om B-Loony Ltd.

  • Industri: Plast og polymerer
  • Land: Storbritannia
  • Bedriftens størrelse: 50 ansatte

Medlemsnyhet

Bedrift
Universal Robots A/S

Energivej 25
5260 Odense S
Danmark

Bilder & videoer

B-Loony Ltd.

Send til en kollega

0.062