Nye konsepter for verktøyfremstilling og konkurransekraft
Her er litt av programillustrasjonen. Les hele programmet via linken under.

Nye konsepter for verktøyfremstilling og konkurransekraft

29.08.2013
Tirsdag 17. september 2013 kan alle som ønsker det få innføring i nye konsepter for verktøyfremstilling for plaststøping. Da presenteres deler av EU-prosjektet IC2 (Intelligent and Customized Tooling), om bl.a. CNC-maskinering kombinert med additiv framstilling. Lær mer om metodene – og om hvordan europeisk industri kan bli konkurransedyktig internasjonalt. Gratis adgang!

IC2 er et EU-prosjekt og har vært ledet av SINTEF Raufoss Manufacturing AS. Det avsluttes nå i 2013 og har allerede spennende resultater å vise til. Nå vil prosjektledelsen i Norge presentere noe av det. Det gjøres på et gratis-seminar hos SINTEF, enten i Forskningsveien 1 eller i lokaler like ved, dvs. i Forskningsparken i Oslo. Nærmere info om lokalitetene vil komme fra SINTEF.
 
Konkurransedyktighet og metodeutvikling er to av stikkordene for seminaret. For det er ingen tvil om at metodene som blir presentert vil forkorte tiden fra konsept til ferdig produkt. Og metodene gir helt nye muligheter når det gjelder produktkvalitet og syklustid for dem som er opptatt av produksjon og sprøytestøping.
 
På seminaret vil kombinasjon av tradisjonell maskinering med additiv fremstilling være ett av hovedtemaene. Med additiv fremstilling av deler av formverktøyet, som kjerner og innsatser, kan man lage «umulige» kjølekanaler og såkalte konforme kjølekanaler (conformal cooling).
Videre vil det også bli presentert en teknologi for å integrere sensorer i formverktøyveggene. Det gir bedret registrering og kontroll av selve støpeprosessen. I tillegg kan det benyttes et spesielt slitesterkt belegg i selve formrommet for ytterligere forbedringer av prosessen.
 
Én av de industrielle demonstrasjonene som presenteres er relatert til Plasto AS – som også har vært deltaker i prosjektet. I det hele tatt er hele denne dagen midt i blinken for framtidsrettede sprøytestøpere. Prosjektet representerer nye produksjonsmetoder og organisatoriske modeller som skal bidra til å opprettholde konkurransedyktig sprøytestøping i Europa.
De som deltar på seminaret vil kunne få informasjon om muligheter til å søke EU og Forskningsrådet om støtte til FoU-prosjekter.
 
Du ser det oppdaterte programmet og melde deg på gratisseminaret på: http://www.sintef.no/Projectweb/ffs/Verktoyteknologi-seminar-i-Oslo-17-september-2013Bookmark: _GoBack
 
Påmeldingsfrist er satt til 6. september – så bestem deg ganske så raskt!
 
Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  SINTEF Raufoss Manufacturing    SINTEF    Forum for sprøytestøping    Plasto AS    IC2    Intelligent and Customized Tooling    internasjonal konkurransekraft
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar