plastforum.noNyhetsbrevKontaktAnnonseringAbonnement
plastforum.noAsle Isaksen.
Redaktør
 Tlf: 920 55 852 
asle@plastforum.no
Jon Hermansen
Journalist
jon@plastforum.no
+47 948 13 171
Per Eirik Skulstad
Abonnement
Tlf: 906 09 087
abo@plastforum.no
    Søk i arkivet:
Søk på nettet:
«Vision of the Fjords» vant Innovasjonsprisen for universell utforming
«Vision of the Fjords» har utvendige skråramper som lar passasjerene bevege seg fritt mellom dekkene, mens store panoramavinduer og en romslig salong gjør at båten virker halvfull selv med 400 passasjerer om bord. Foto: Sverre Hjørnevik

«Vision of the Fjords» vant Innovasjonsprisen for universell utforming

17.10.2017
«Vision of the Fjords» og Brødr. Aa ble 17. oktober tildelt enda en pris. Denne gang Innovasjonsprisen for universell utforming der fartøyet konkurrerte med seks andre finalister. Det er Design og arkitektur Norge (DOGA) som står bak prisen.

Prisene for universell utforming går til oppdragsgivere, arkitekter og designere som har utviklet nyskapende og inkluderende løsninger med fokus på menneskelig tilgjengelighet og mangfold.
 
Det er svært gledelig at en norskbygget, banebrytende sightseeingbåt nå mottar Innovasjonsprisen for universell utforming. «Vision of the Fjords» bidrar til at Vestlandets praktfulle fjorder blir tilgjengelige for alle.
Mange sightseeingbåter er verken oversiktlige eller komfortable. Kampen om gode seter og utsiktsplasser kan ødelegge den gode turistopplevelsen. For mange kan det være vanskelig å komme seg gjennom trange passasjer og bratte trapper om bord i en båt.
 
Brødr. Aa har bygget «Vision of the Fjords» og daglig leder Tor Øyvin Aa uttaler i forbindelse med pristildelingn at det er blitt en selvfølge for verftet å jobbe med universell utforming.
– Ofte er det snakk om små endringer som gjør en stor forskjell for de reisende. Vi opplever at dette settes stor pris på, både blant bevegelseshemmede og funksjonsfriske, sier Tor Øyvin.
Brødr. Aa og oppdragsgiveren The Fjords (Fjord1 ASA og Flåm AS) redesignet passasjerbåten fra bunnen av og har gjort den tilgjengelig for alle.
Turistfartøyet betjener i dag strekningen Flåm – Gudvangen i Sogn og Fjordane – der verdensarvområdet Nærøyfjorden inngår i ruten.
 
Brødr. Aa vant også transportkategorien da Innovasjonsprisen for universell utforming ble delt ut i 2011. Siden den gang har verftet aktivt brukt sin kompetanse på design og universell utforming til å vinne verdifulle kontrakter både i Norge og internasjonalt.
 – At vi tidligere er prisvinner er noe vi bruker aktivt i markedsføringen. Både norske og utenlandske kunder er svært opptatte av universell utforming. Dette vil bare øke etter hvert som aktører som Sjøfartsdirektoratet nå stiller krav til universell utforming ved utstedelse av sertifikater, sier Tor Øyvin.
 
I jurykjennelsen roses «Vision of the Fjords» for å være nyskapende både når det gjelder tilgjengelighet, miljø og estetikk:
 «Ingen har tenkt båt på denne måten før. Det er et radikalt, banebrytende design som kan bli ikonisk. Båtens unike formspråk gir assosiasjoner til bølger… Den utvendige gangveien løser bevegelsesproblematikken på en innovativ måte. Motoren er en elektrisk, stillegående hybrid som også løser et økende støyproblem. Vision of the Fjords kan bli en eksportartikkel for norsk industri, i en voksende turistnæring som trenger miljøvennlig og stillegående transport,» skriver juryen.
 
Til orientering: Brødr. Aa er i gang med å bygge enda en båt ganske maken til «Vision of the Fjords». Den skal bære navnet «Future of the Fjords», er to meter lenger enn båt nummer én og vil kun få elektrisk maskineri. Den skal være leveringklar våren 2018.
(Pressenytt)

Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  Brødr. Aa    Innovasjonsprisen for universell utforming    Vision of the Fjords    design    Nærøyfjorden    karbonfiber
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar

 
SISTE NYHETER:
Bemanning og kompetanseFoU og teknologiGjenvinning og miljøGummiindustri
KomposittindustriNæringspolitikk/organisasjonerPUR-industriTermoplastindustri
plastforum.no
Berhard Getz`gt.3. 2.etg. 0165 Oslo
 
Powered by Avento CMS