plastforum.noNyhetsbrevAbonnementKontaktAnnonsering
plastforum.noAsle Isaksen.
Redaktør
 Tlf: 920 55 852 
asle@plastforum.no
Jon Hermansen
Journalist
jon@plastforum.no
+47 948 13 171
Per Eirik Skulstad
Abonnement
Tlf: 906 09 087
abo@plastforum.no
    Søk i arkivet:
Søk på nettet:
Solvay vil selge sin PA-virksomhet til BASF
For Solvay er salget av PA-virksomheten en del av prosessen med å gjøre selskapet til et rent kjemikalieforetak med visse spesialiteter. Foto: Solvay

Solvay vil selge sin PA-virksomhet til BASF

26.09.2017
19. september ble det undertegnet avtale om at polyamidvirksomheten til Solvay selges til BASF for ca. 1,6 milliarder euro, tilsvarende rundt 15 milliarder NOK. BASF vil dermed styrke sin PA-virksomhet, spesielt hele verdikjeden rundt PA 6.6. Går alt som partene ønsker, vil handelen være i boks om ett år fra nå.

Handelen blir et viktig skritt i den omleggingen som har pågått i noen tid hos Solvay for å bli et kjemikaliefirma med kun visse spesialiteter.
 
BASF er en strategisk investor når det gjelder PA og handelen vil komplettere konsernets globale tilstedeværelse. Salget av polyamid-råstoffer har hatt sterk vekst de siste årene og har også representert en lønnsom forretning for Solvay.
Transaksjonen omfatter både Solvays oppstrøms- og nedstrømsvirksomhet for PA i Europa, Nord-Amerika og Asia, samt nedstrøms plastvirksomhet og engineering i Latin-Amerika.
Solvay opplyser at selskapet vil beholde sine oppstrøms mellomprodukter samt nedstrømsaktivitetene for tekstil-polyamid i Latin-Amerika.
 
Rundt 2.400 Solvay-ansatte omfattes av transaksjonen som er avhengig av godkjennelser i besluttende organer i begge selskaper, JV-partnere samt hos nasjonale og internasjonale konkurransemyndigheter. Planen er at handelen skal være avsluttet i 3. kvartal 2018.
Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  Solvay    BASF    polyamid    PA    salg
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar

 
SISTE NYHETER:
Bemanning og kompetanseFoU og teknologiGjenvinning og miljøGummiindustri
KomposittindustriNæringspolitikk/organisasjonerPUR-industriTermoplastindustri
plastforum.no
Berhard Getz`gt.3. 2.etg. 0165 Oslo
 
Powered by Avento CMS