plastforum.noNyhetsbrevAbonnementKontaktAnnonsering
plastforum.noAsle Isaksen.
Redaktør
 Tlf: 920 55 852 
asle@plastforum.no
Jon Hermansen
Journalist
jon@plastforum.no
+47 948 13 171
Per Eirik Skulstad
Abonnement
Tlf: 906 09 087
abo@plastforum.no
    Søk i arkivet:
Søk på nettet:
Kinas plutselige stans i import av dårlig plastavfall får Europa ned på jorda igjen
Europa har i mange år sendt de dårligste og mest tilgrisede plastfraksjonene til Kina for videre sortering og behandling. En selvfølgelig uholdbar praksis. Foto: Plastics Recyclers Europe

Kinas plutselige stans i import av dårlig plastavfall får Europa ned på jorda igjen

25.09.2017
De siste restriksjonene på import av plastavfall til Kina har skapt forstyrrelser i plastavfallsmarkedet. I mange år har Europas avfallsstyringssystemer aktivt støttet og bistått med behandling av lavkvalitets plastavfall ved å sende det til Kina.

Lavkvaliteter har i mange år blitt eksportert fra Europa som en billig, utelatt løsning for dårlig oppsamlet og sortert avfall i vår del av verden. Og for de fleste miljøbevisste og sosialt anlagte personer også som en dårlig samvittighet!
Ton Emans, president i Plastics Recyclers Europe (PRE), bekrefter i en pressemelding 25. september at markedet her hjemme nå oversvømmes av lavkvalitets plastavfall fordi Kina har innført importrestriksjoner.
– Den urettferdige praksis som har pågått, grunnet økonomiske og sosiale forskjeller, har miljømessige implikasjoner og ligger helt på kanten av de lovkravene som er pålagt i europeiske avfallsdirektiver. Faktisk burde eksportører av slikt avfall ha funnet så store etiske problemer knyttet til virksomheten at avfallet isteden skulle blitt behandlet i henhold til EUs standarder, sier Ton Emans.
 
I dag er dette overskuddsavfallet ikke i stand til å bli fullstendig absorbert i EU-landene, da det ikke oppfyller kvalitetskravene til europeiske gjenvinnere. Den brå endringen i markedssituasjonen viser at det haster med å opprette et reelt og bærekraftig avfallsmarked i Europa. Dette kan bare gjøres ved å høyne kvaliteten i fraksjonene som igjen betyr gjøre endringer i design for resirkulering, innsamling og sortering.
 
Manglende visjoner i verdikjeden de siste årene har nå resultert i at EU ikke er i stand til å behandle de nye, økte mengdene over natten. Likevel må industrien, beslutningstakere og samfunnet raskt legge en felles løsning på bordet for å muliggjøre snarlig implementering av forbedret design for resirkulering, harmonisert innsamling og investering i høyeffektive sorteringssentra for å øke EUs resirkuleringskapasitet.
Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  plastavfall    EU    Kina    importrestriksjoner   
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar

 
SISTE NYHETER:
Bemanning og kompetanseFoU og teknologiGjenvinning og miljøGummiindustri
KomposittindustriNæringspolitikk/organisasjonerPUR-industriTermoplastindustri
plastforum.no
Berhard Getz`gt.3. 2.etg. 0165 Oslo
 
Powered by Avento CMS