plastforum.noNyhetsbrevAbonnementKontaktAnnonsering
plastforum.noAsle Isaksen.
Redaktør
 Tlf: 920 55 852 
asle@plastforum.no
Jon Hermansen
Journalist
jon@plastforum.no
+47 948 13 171
Per Eirik Skulstad
Abonnement
Tlf: 906 09 087
abo@plastforum.no
    Søk i arkivet:
Søk på nettet:
Klart for Advanced Engineering i Oslo
Hva med et Biohax-implantat i hånden?

Klart for Advanced Engineering i Oslo

19.09.2017
Onsdag 20. og torsdag 21. september er det messe på nye X-Meeting Point (tidligere Exporama) på Hellerudsletta utenfor Oslo. På fagmessen Advanced Enginering finner du mange utstillere innenfor sektoren additiv produksjon, flere polymertilbydere og også en og annen plastbearbeider. Og for liksom å gå virkelig inn i en digital framtid, hva med å få en chip operert inn under huden?

På plass på Advanced Engineering er nemlig fremtidsbedriften Biohax International. Denne utstilleren tilbyr kostnadsfritt å sette inn microchip-implantat på besøkende (og utstillere) som ønsker det. Slik seg hør og bør når alt dreier seg om Internet of Things.
 
Biohacking er for mange et nytt begrep og det å la seg microchipes kan høres både usikkert og skremmende ut. Men faktum er at man faktisk har eksperimentert med biohacking og forsket på det siden i 1998. Gjennom årene har microchip blitt et mer omfattende emne og t.o.m. meningene rundt om microchipens eksistens har endret seg med teknologiens mange muligheter og bruksområder.
 
Dagens microchip er først og fremst koblet til datautstyr vi omgir oss med. Microchipen som du kan operere inn på messen er mindre enn ett riskorn og implementeres i den myke delen av hånden, mellom tommelen og pekefingeren. Chipen fyller samme funksjon som en strekkode, magnetremse eller chipen på et bankkort, og gir den samme unike oppkoblingen til et spesifikt objekt. Med hjelp av radiobølger kan chipen sende en liten mengde informasjon, akkurat nok for å lese av en unik ID. I dag går det an å bruke chipen når du f.eks. skal trene på SATS.
Muligheten til å skrive informasjon til chipen gjør det også mulig for deg å bruke den som et digitalt visittkort. Det eneste du behøver er en telefon med NFC-støtte og en app som kan lese og skrive informasjon til taggen.
Selv om microchipen i dag fremst brukes av teknologientusiaster og såkalte «early adopters» er det ikke umulig at de fleste mennesker om noen år går rundt med en slik unik chip i hånden.
20. september kan du dessuten lytte til gründeren av Biohax, Jowan Österlund. Han foreleser om den digitale kroppen.
– De praktiske fordelene er at man helt kan erstatte lommeboken og nøkkelknippet. Ressursene man kan spare ved å fjerne alle plastkort er i seg selv enorme. Jeg er veldig fornøyd med å kunne åpne døren til kontoret og aktivere visse saker bare ved å vise frem hånden, sier Jowan Österlund. 
 
Du har gratis adgang til messen via billett i septemberutgaven av Plastforum, eller gå inn på vår hjemmeside eller messens hjemmeside og meld deg på. 
Velkommen til Plastforums stand for en fagprat: Stand C15
Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  Advanced Engineering    Hellerudsletta    easyfairs    Plastforum. microchip
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar

 
SISTE NYHETER:
Bemanning og kompetanseFoU og teknologiGjenvinning og miljøGummiindustri
KomposittindustriNæringspolitikk/organisasjonerPUR-industriTermoplastindustri
plastforum.no
Berhard Getz`gt.3. 2.etg. 0165 Oslo
 
Powered by Avento CMS