plastforum.noNyhetsbrevAbonnementKontaktAnnonsering
plastforum.noAsle Isaksen.
Redaktør
 Tlf: 920 55 852 
asle@plastforum.no
Jon Hermansen
Journalist
jon@plastforum.no
+47 948 13 171
Per Eirik Skulstad
Abonnement
Tlf: 906 09 087
abo@plastforum.no
    Søk i arkivet:
Søk på nettet:
Innovasjonsmiljøet i Kongsberg ønsker å styrke utdanningen – og bransjesamholdet!
Krag komposittlaboratorium i Kongsberg er det eneste skolelaboratoriet i Europa med egen autoklav for støping av karbonfiberarmerte epoksyprodukter. Autoklaven brukes aktivt i undervisningen. Her er den i det den ankom Kongsberg for et drøyt år siden.

Innovasjonsmiljøet i Kongsberg ønsker å styrke utdanningen – og bransjesamholdet!

21.08.2017
Siste nytt fra komposittmiljøet, lab’en og skolemiljøet i Kongsberg er at de har fått 700.000 kroner til å videreutvikle utdanningen. Målet er å sikre at utdanningen slår rot. Det gjør den med bred kontakt med bedrifter over hele landet!

Utdanningsavdelingen i Buskerud fylkeskommune bidrar nå med 700.000 kroner til å videreutvikle og markedsføre mulighetene komposittutdanningen gir for industrien og studentene.
Per Olve Tobiassen, én av ildsjelene for utdanningen og komposittmiljøet i Kongsberg, ønsker seg mer industrikontakt med resten av landet.
– Hvordan kan bransjen dras mer med inn i undervisningen? spør han.
 
Per Olve jobbet for DIAB for en del år siden. Han roser måten man da jobbet på, med reiser til hovedsenteret i Laholm, der det ble holdt egne opplæringssesjoner i materiallære og byggeteknikk.
– Kanskje kan noe slikt inkluderes i undervisningen, evt studieturer? spør Per Olve. Han mener det samme kan gjøres hos og med Reichhold. Med et tett samarbeid kan man overføre kunnskap til studentene som dermed gis bedre mulighet til å forstå hvor og hvordan man bruker komposittprodukter.
– I det hele tatt må vi i større grad treffe bransjen, og vi må også samarbeide med tanke på oppgaver, utplassering og FoU. Skolen har nå som mål å kunne tilby FoU-tjenester, vi har lab’er, en super autoklav og ellers utstyr som kan brukes i utviklingsarbeid. Dette skal vi jobbe videre med, sier Per Olve Tobiassen.
Han lover mer info i løpet av høsten.
 
Vi støtter det Per Olve Tobiassen har på hjertet. Interesserte bes om å ta kontakt med ham på telefon 959 45 656, e-post: perolve@broadpark.no eller med skolens fagkontakt: Kåre Særen, e-post: Kare.Seren@bfk.no
Les mer om komposittudanningen i Kongsberg her: http://www.komposittutdanning.no
 
Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  Kongsberg    fagskolen Tinius Olsen    Per Olve Tobiassen    Krag    økonomisk støtte    kompositt    komposittutdanning    bransjekontakt
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar

 
SISTE NYHETER:
Bemanning og kompetanseFoU og teknologiGjenvinning og miljøGummiindustri
KomposittindustriNæringspolitikk/organisasjonerPUR-industriTermoplastindustri
plastforum.no
Berhard Getz`gt.3. 2.etg. 0165 Oslo
 
Powered by Avento CMS