plastforum.noNyhetsbrevAbonnementKontaktAnnonsering
plastforum.noAsle Isaksen.
Redaktør
 Tlf: 920 55 852 
asle@plastforum.no
Jon Hermansen
Journalist
jon@plastforum.no
+47 948 13 171
Per Eirik Skulstad
Abonnement
Tlf: 906 09 087
abo@plastforum.no
    Søk i arkivet:
Søk på nettet:
Kabler som klarer 640 kV
640 kV HVDC-kabel. Kablene er teknisk avanserte og svært robuste for både nedgraving og senking i vann. Foto: Borealis med tillatelse av NKT Cables.

Kabler som klarer 640 kV

12.06.2017
Borealis og Borouge forteller i en pressemelding at de har utviklet en ny og forbedret kabelteknologi for de virkelig store spenningene. De hevder at 640 000 volts overføringskabler er ny verdensrekord for ekstruderte kabler. Produksjonen skjer ved anleggene til Borealis i Stenungsund og Antwerpen og er selvfølgelig basert på selskapenes egne Borlink-materialer.

Ekstruderte høyspentkabler, så kalt HVDC (High Voltage Direct Current), er i dette tilfellet basert på materialene Borlink LS4258DCE og Borlink LE0550DC. Inngående testing i henhold til Cigré-kravene TB496, viser at kablene takket være teknologien og Borlink-materialene klarer de høye spenningene og med svært små energitap underveis. Det muliggjør at det kan overføres enorme kapasiteter over lange strekninger, så som overføringskabler mellom land og regioner.
 
Dette er et løft for kraftoverføring og er muliggjort gjennom mer enn 15 års FoU og utvikling av øremerkede og svært rene plastblandinger kombinert med produksjonsteknologi. Kablene for de nye 640 kV-produktene er utviklet sammen med NKT Cables.
Kablene kan graves ned eller legges på sjøbunnen.
Praktisk vil en slik overføringskapasitet tillatte at det kan overføres mer enn 3 gigawatt (GW) fra kraftverk (f.eks. vindkraftverk) til forbrukere. Borealis forteller at det tilsvarer nok strøm til å dekke behovet til 3 millioner husstander, eller 80 prosent av Østerrikes husholdninger.
Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  Borealis    Borouge    Borlink    HVDC    NKT Cables    640 kV   
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar

 
SISTE NYHETER:
Bemanning og kompetanseFoU og teknologiGjenvinning og miljøGummiindustri
KomposittindustriNæringspolitikk/organisasjonerPUR-industriTermoplastindustri
plastforum.no
Berhard Getz`gt.3. 2.etg. 0165 Oslo
 
Powered by Avento CMS