plastforum.noNyhetsbrevAnnonseringAbonnementKontakt
plastforum.noAsle Isaksen.
Redaktør
 Tlf: 920 55 852 
asle@plastforum.no
Jon Hermansen
Journalist
jon@plastforum.no
+47 948 13 171
Per Eirik Skulstad
Abonnement
Tlf: 906 09 087
abo@plastforum.no
    Søk i arkivet:
Søk på nettet:
Se og diskuter teknoetikk på Cinemateket
18. mai viser Cinemateket Alex Garlands film «Ex Machina», der svenske Alicia Vikander spiller hovedrollen som robot. Før filmen vil Teknologirådets direktør, Tore Tennøe, ha en samtale med professor i filosofi, Einar Duenger Bohn, ved Univ. i Agder.

Se og diskuter teknoetikk på Cinemateket

08.05.2017
Kan maskiner få «kunstig bevissthet og moral» og hva vil det eventuelt gjøre med oss mennesker? Se filmen «Ex Machina» og hør samtale i forkant.

For folk som er interessert i denne tematikken, og som befinner seg i Oslo-området, kan Cinemateket den 18. mai klokka 18.00 absolutt være et bra sted å gå. Da vises filmen «Ex Machina» som en del av «Teknoetikk-serien».
Den britiske filmen fra 2015, med svenske Alicia Vikander i hovedrollen, er en science-fiction psykologisk thriller og har sanket en rekke priser, se: https://en.wikipedia.org/wiki/Ex_Machina_(film)
 
Filmen handler om en programmerer som vinner et ukelangt luksusopphold hos en superrik software-gründer. Der møter han Ava, en menneskelignende robot, som etterhvert tilsynelatende blir forelsket i ham.
 
Før filmen begynner vil Teknologirådets direktør, Tore Tennøe, ha en samtale med professor i filosofi, Einar Duenger Bohn, fra det nystartede senteret for forskning på kunstig intelligens ved Universitetet i Agder. Med utgangspunktet i filmen vil de blant annet snakke om muligheten for at maskiner kan få «kunstig bevissthet og moral», og hva det eventuelt vil gjøre med samfunnet og oss mennesker.
 
Interessert? Da kan du kjøpe billetter her: http://www.cinemateket.no/140760/ex-machina
 
Teknoetikk er et samarbeid Teknologirådet har sammen med De nasjonale forskningsetiske komiteene og Cinemateket.
(Kilde: Teknologirådets nyhetsbrev)
Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  Cinemateket    Ex Machina    kunstig intelligens    robot    Teknologirådet    Tore Tennøe    professor Einar Duenger Bohn    Universitetet i Agder    etikk
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar

 
SISTE NYHETER:
Bemanning og kompetanseFoU og teknologiGjenvinning og miljøGummiindustri
KomposittindustriNæringspolitikk/organisasjonerPUR-industriTermoplastindustri
plastforum.no
Berhard Getz`gt.3. 2.etg. 0165 Oslo
 
Powered by Avento CMS