plastforum.noNyhetsbrevAnnonseringAbonnementKontakt
plastforum.noAsle Isaksen.
Redaktør
 Tlf: 920 55 852 
asle@plastforum.no
Jon Hermansen
Journalist
jon@plastforum.no
+47 948 13 171
Per Eirik Skulstad
Abonnement
Tlf: 906 09 087
abo@plastforum.no
    Søk i arkivet:
Søk på nettet:
Hyllet Norges beste møbel- og interiørbedrifter
Prisvinnerne. F.v. Egil Sundet (Norsk Industri), Lars Røiri (SB Seating), Terje Agard (Jøtul), Erna Therese Widerøe (Mascot Høie), Dag Hjelle (L.K. Hjelle), Knut Skoe (sekretær for juryen). Foto: Norsk Industri

Hyllet Norges beste møbel- og interiørbedrifter

04.05.2017
Jøtul, Høie, L.K. Hjelle og HÅG/Scandinavian Business Seating mottok Norsk Industris bransjepriser under Designindustrikonferansen 2017 på DOGA i Oslo.

I år ble den årvisse Designindustrikonferansen holdt i slutten av april på DOGA i Oslo, en konferanse som samlet over 80 deltakere. Her fant også pristildelingen sted.
– Vi har delt ut bransjepriser de siste fem årene for å hedre bedrifter som gjør noe ekstra innen produktutvikling, merkevarebygging og kommersiell satsing. Årets vinnere har alle oppnådd resultater langt utover det som er vanlig, sa bransjesjef Egil Sundet i Norsk Industri under prisoverrekkelsen.
Egil Sundet er bransjesjef for Designindustrien i Norsk Industri, bransjen som til nå har hett Møbel + Interiør. Det er han og Norsk Industri som står bak Designindustrikonferansen og prisene.
 
Jøtul vant prisen Årets eksportbedrift foran Laader Berg og Scandinavian Business Seating. I sin begrunnelse skriver juryen bl.a.:
Gjennom mer enn 160 år har bedriften utviklet seg til en global markedsleder, etablert i 43 land på seks kontinenter. Nøye tilpasning til lokale marksbehov er en viktig del av Jøtuls internasjonale suksess. Bedriften har utviklet produkter som er teknologisk i toppnivå og kaprer markedsandeler i et fallende marked.
 
Årets merkevarebygger ble Høie i konkurranse med Ekornes og Jøtul. Ifølge jurykjennelsen har Høie jobbet med merkevarebygging siden 1850, lenge før den slags kom på moten.
 
Årets produkt ble Sofaen «Niu» en modulær sofa designet av Hallgeir Homstvedt og produsert av Hjelle. Møbelprodusenten på Sykkylven vant kategorien foran Fora Form og Heymat.
– Sofaen Niu i Hallgeir Homstvedts design er en komfortabel sofa, som ved et fåtall moduler kan bygges i en rekke varianter for å møte markedets behov for individuell møblering. Sofaen har et tidsriktig uttrykk og kombinerer det rause og komfortable med det stramme og lette visuelle uttrykket. Sofaen antas å ha et stort kommersielt potensiale, var juryens dom.
 
Klassikerprisen gikk til «Capisco», Peter Opsviks velkjente stol fra 1984, produsert av HÅG/Scandinavian Business Seating.
Takket være den norske produsentens verdensledende posisjon for kontorstoler har «Capisco» i senere tid opplevd en ny vår. I dag selges stolen over store deler av verden.
Jurybegrunnelse:
Historien om Capisco er historien om en filosofi og det er historien om en klassiker som overlever sin samtid og fortsatt øker sin popularitet langt utover normal levetid for ethvert produkt. Capisco er et av designeren Peter Opsviks hovedverk og bærer hans viktigste kjennetegn; en sterk og unik form og en gjennomtenkt filosofi basert på kroppens behov for bevegelse og forandring.
– Jeg synes det er helt utrolig at et design som ble skapt for så mange år siden er det som faktisk vokser mest i vår internasjonale portefølje i dag. Capisco har blitt en egen kategori hos oss, sier Lars Røiri i Scandinavian Business Seating.
Også en annen av Peter Opsviks tidløse stoler, «Variable», var nominert til Klassikerprisen i år, sammen med Ingmar Rellings «Siesta».
 
Bransjeprisene har vært delt ut av Norsk Industri de siste fem årene. Prisene for årets produkt og merkevarebygger ble innstiftet i 2013 og skal gi ekstra honnør til bedrifter som «har gjort det lille ekstra» for å fremme egen merkevare, og til produkter som utmerker seg særlig med god design og kommersielt potensiale. I 2015 etablertes Klassikerprisen og i 2016 prisen for Årets eksportbedrift.
Juryen besto i år av:
Redaktør Kriss Daatland (Bonytt)
Designer og interiørarkitekt Fredrik Torsteinsen (NIL)
Butikksjef Mari Holter Hovind (A. Huseby)
Salgssjef Frode Sporsheim (Fora Form)
Bransjesjef Egil Sundet (Norsk Industri)
Knut Skoe (sekretær for juryen)
Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  Designindustrikonferansen    DOGA    Norsk Industri    Egil Sundet    Jøtul    Høie    L.K. Hjelle    HÅG/Scandinavian Business Seating
Klassikerprisen: Capisco
Stolen etterligner rytterens sittestilling for å gi bevegelighet og variasjon i sittemønsteret. Den selges over store deler av verden og har på ny stor salgsvekst.
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar

 
SISTE NYHETER:
Bemanning og kompetanseFoU og teknologiGjenvinning og miljøGummiindustri
KomposittindustriNæringspolitikk/organisasjonerPUR-industriTermoplastindustri
plastforum.no
Berhard Getz`gt.3. 2.etg. 0165 Oslo
 
Powered by Avento CMS