plastforum.noNyhetsbrevKontaktAnnonseringAbonnement
plastforum.noAsle Isaksen.
Redaktør
 Tlf: 920 55 852 
asle@plastforum.no
Jon Hermansen
Journalist
jon@plastforum.no
+47 948 13 171
Per Eirik Skulstad
Abonnement
Tlf: 906 09 087
abo@plastforum.no
    Søk i arkivet:
Søk på nettet:
Regjeringen bevilger 100 mill. kroner til et rent og sunt hav
Regjeringen Solberg etablerer et bistandsprogram på 100 millioner kroner for å styrke det internasjonale arbeidet mot marin forsøpling og mikroplast. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret

Regjeringen bevilger 100 mill. kroner til et rent og sunt hav

27.03.2017
24. mars meldte regjeringen at de vil øke innsatsen for rene og bærekraftige hav. Det kom fram i den første stortingsmeldingen om hav i utenriks- og utviklingspolitikken. I den forbindelsen etableres et bistandsprogram på 100 millioner kroner for å styrke det internasjonale arbeidet mot marin forsøpling og mikroplast. Og regjeringen ønsker at Norge skal ta en internasjonal lederrolle i dette arbeidet.

– Vi prioriterer særlig tre områder: bærekraftig bruk og verdiskaping, rene og sunne hav og blå økonomi i utviklingspolitikken, forteller statsminister Erna Solberg i en pressemelding.
 
Regjeringen vektlegger at en stor del av norsk sysselsetting og verdiskapning er knyttet til havet. Gjennom den nye stortingsmeldingen intensiverer regjeringen arbeidet for å fremme norske havinteresser og bærekraftig bruk av ressursene i havet.
– Internasjonalt samarbeid er nøkkelen til å håndtere utfordringene vi står overfor og sikre god havforvaltning på globalt nivå. Vi ønsker å ta en lederrolle internasjonalt for bærekraftige hav, sier utenriksminister Brende i en kommentar.
Han forteller også at en bærekraftig havforvaltning inkluderer innsats i utviklingsland. Tildelingen økes til programmet Fisk for utvikling og Norges nye forskningsfartøy, Dr. Fridtjof Nansen, skal bidra til en intensivering av arbeidet mot ulovlig fiske og fiskerikriminalitet.
 
Plast er en stor og raskt økende, global trussel mot livet i havet. Det nye bistandsprogrammet vil omfatte innsatser rettet mot kildene til plastavfallsproblemene og andre tiltak for å redusere marin plastforsøpling. Økt kunnskap om hva plastforsøpling betyr for økosystemene, matsikkerhet og mattrygghet, vil stå sentralt. Regjeringen vil her arbeide gjennom internasjonale organisasjoner og i tett partnerskap med andre land.
 
– Det er viktig at vi nå, for første gang, har fått på plass en stortingsmelding om havets rolle i utenrikspolitikken. Klima- og miljøproblemene i havet kjenner ikke nasjonale grenser. Vi er avhengig av å intensivere det internasjonale samarbeidet for å sikre bærekraftig havforvaltning. Jeg skal bidra til at hav kommer på flere agendaer og at Norge blir en pådriver for at verden styrker innsatsen for å sikre rene og sunne hav, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen sin kommentar til stortingsmeldingen.
Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  Regjeringen    stortingsmelding    plastforsøpling    bærekraftig    hav    havressurser    mikroplast
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar

 
SISTE NYHETER:
Bemanning og kompetanseFoU og teknologiGjenvinning og miljøGummiindustri
KomposittindustriNæringspolitikk/organisasjonerPUR-industriTermoplastindustri
plastforum.no
Berhard Getz`gt.3. 2.etg. 0165 Oslo
 
Powered by Avento CMS