plastforum.noNyhetsbrevKontaktAnnonseringAbonnement
plastforum.noAsle Isaksen.
Redaktør
 Tlf: 920 55 852 
asle@plastforum.no
Jon Hermansen
Journalist
jon@plastforum.no
+47 948 13 171
Per Eirik Skulstad
Abonnement
Tlf: 906 09 087
abo@plastforum.no
    Søk i arkivet:
Søk på nettet:
Internasjonal designpris til komposittbenk
Vestre AS har utviklet og produsert by- og gatemøbler til offentlige og private miljøer siden 1947. Nå også benken ICON i glass- eller karbonfiber. Foto: Vestre AS

Internasjonal designpris til komposittbenk

09.04.2013
Den internasjonale designutmerkelsen Red Dot Design Award er tildelt selskapene Vestre AS og Eker Design for benken ICON. Benken er i glassfiber, finnes i en rekke farger og kan brukes både ute og inne. Den kan også leveres i karbonfiber.

– Det var skikkelig moro å få nyheten om denne designprisen. Red Dot Design Award henger svært høyt internasjonalt og er for oss en lovende inngang på den internasjonale møbelmessen i Milano, som pågår denne uken, sier Jan Christian Vestre, daglig leder i Vestre AS.
 
Benken ICON er utviklet i et nært samarbeid mellom Eker Design og Vestre, og representerer et nytt uttrykk for møbelprodusenten som ønsket å lage et annerledes sittemøbel, med ukonvensjonelle materialer og med et moderne uttrykk.
– Våre designmøbler er utviklet for det offentlige rom, og benken ICON har et utradisjonelt uttrykk for denne bransjen. Benken gir arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter et lekent alternativ når de skal velge møbler til sine prosjekter, sier Jan Christian Vestre.
 
Minimalt vedlikehold
Den robuste benken kan altså brukes både ute og inne, og krever minimalt vedlikehold og ettersyn. Materialene er glassfiber, syrefast stål og høyglanspolert aluminium; alle slitesterke materialer som tåler vær og vind.
 
Bård Ekers kompetanse fra raske biler og båter er nok nettopp grunnlaget for at benken også kan leveres på bestilling i karbonfiber.
– Vi har gjennom utvikling av båter og biler god kompetanse på produkter i både glassfiber og karbon, og så her muligheten til å bruke kompetansen på et litt uventet felt, sier Bård Eker, som er adm. direktør i Eker Design.
Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  ICON    Benk i kompositt    karbonfiber    glassfiber    Vestre AS    Eker Design    Bård Eker    Red Dot Design Award
Red Dot Design Award
er en internasjonal designutmerkelse som har blitt utdelt siden 1955. Prisen går til produkter som utmerker seg spesielt. Red Dot Design Award har ca 11 000 søkere fra 61 land hvert år.
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar

 
SISTE NYHETER:
Bemanning og kompetanseFoU og teknologiGjenvinning og miljøGummiindustri
KomposittindustriNæringspolitikk/organisasjonerPUR-industriTermoplastindustri
plastforum.no
Berhard Getz`gt.3. 2.etg. 0165 Oslo
 
Powered by Avento CMS