plastforum.noNyhetsbrevAnnonseringAbonnementKontakt
plastforum.noAsle Isaksen.
Redaktør
 Tlf: 920 55 852 
asle@plastforum.no
Jon Hermansen
Journalist
jon@plastforum.no
+47 948 13 171
Per Eirik Skulstad
Abonnement
Tlf: 906 09 087
abo@plastforum.no
    Søk i arkivet:
Søk på nettet:
Norges beste design akkurat nå
Deler ut Hedersprisen 2012: Næringsminister Trond Giske, her med Marte Grevsgard fra Norsk Designråd, deler ut Hedersprisen for god design under Designdagen 2012. Foto: Johnny Syversen.

Norges beste design akkurat nå

22.03.2012
En regnfrakk til urbane menn! Aktivitetskort til barnehagebarn! Det nye toget til kollektivbrukere på Østlandet! Gasseventyret som fortelles til utallige europeiske beslutningstakere! Det er spennet i nominasjonene til Hedersprisen for god design 2012.

Hedersprisen løfter fram landets enere innen design, og deles ut 18. april av Norsk Designråd. Det skjer under årets største markering av design og innovasjon, Designdagen 2012.
– Det fire nominerte til årets Hederspris er fire glimrende eksempler på hvor bredt det jobbes med design og innovasjon i Norge nå, sier statsråd Trond Giske om de nominerte bedriftene. Og det er virkelig et stort spenn; fra tog og olje-/gassplattformer, til regnfrakker og pedagogiske hjelpemidler.
 
Næringsministeren mener bedriftene gir et godt bilde av hvor bredt det jobbes med design og innovasjon i Norge i 2012.
– Uansett om du leder en liten bedrift eller et konsern med tusenvis av ansatte, er design helt sentralt når fremtidens norske næringssuksesser skal skapes, sier Giske.
 
Mange søkere
– Vi har mottatt svært mange sterke søknader i år. Nivået på norsk designkompetanse har økt, og stadig flere bransjer og sektorer bruker design for å skape innovative løsninger. Dette er noe vi alle vil nyte godt av i fremtiden, sier Marte Grevsgard, prosjektleder i Norsk Designråd.
 
Litt om de nominerte til Hedersprisen:
inPed: Lærerevolusjon i barnehagen
Aktivitetskortene til inPed og byret Ghos Design er nyskapende og helt annerledes enn andre pedagogiske barnehageverktøy. Løsningen er faktisk så genial i sin enkelhet at designjuryen mener den også burde være tilgjengelig for foreldre og besteforeldre.
 
Norwegian Rain: Tørre, urbane menn ble designsuksess
Norwegian Rain kombinerer miljøhensyn og høyteknologi med tradisjonelle materialer og klassisk skreddersnitt. De har laget en nisje innen regnklær som slår an langt utenfor Norges grenser.
 
Statoil: Design bak gasseventyr
Med ”The Gas Machine” lykkes Statoil sammen med byråene McCann, Scandinavian Design Group og MediaFront i å gi en engasjerende, visuell historiefortelling om plattformen Troll A og norsk gassutvinning.
 
NSB: Norges største designprosjekt på skinner
Transport er en av de største og viktigste utfordringene samfunnet står overfor. Da er det ikke så rart at arbeidet med anskaffelsen og utformingen av de nye NSB-togene trolig er Norges kanskje mest omfattende og gjennomgripende designprosess gjennom tidene – et løft for kollektivtransport på Østlandet.  Byrå er Nose Design.
 
Designdagen 2012 og utdeling av Merket for god design, Hedersprisen mm går av stabelen på DogA, Norsk Design- og Arkitektursenter, onsdag 18. april. Arrangementet er åpent for alle som melder seg på.
Først ut er fagdagen, der foredragene retter søkelyset på reiselivet og maritim sektor. Her blir det foredrag fra blant andre Arne Hjeltnes fra Creuna, styreleder Elisabeth Grieg i Grieg Shipping Group og båtdesigner Bård Eker.
Merket for god design og andre utmerkelser deles ut på ettermiddagen.
 
(Bearbeidet pressemelding fra Pressenytt)
 
På Designrådets hjemmeside kan du se video og lese mer om de nominerte: www.norskdesign.no
eller gå direkte til følgende:
Tips andre om denne artikkelenUtskriftsvennlig versjon
Emneord (TAGS):  Designdagen    Norsk Designråd    DogA    Merket for god design    Hedersprisen for god design    Trond Giske    næringsministeren    Marte Grevsgard    NSB    Statoil    inPed    Norwegian Rain
TIPS OSS
Kommenter denne saken:
  Ingen kommentarer

Les alle kommentarer


Jeg har lest og godtar reglene for kommentar

 
SISTE NYHETER:
Bemanning og kompetanseFoU og teknologiGjenvinning og miljøGummiindustri
KomposittindustriNæringspolitikk/organisasjonerPUR-industriTermoplastindustri
plastforum.no
Berhard Getz`gt.3. 2.etg. 0165 Oslo
 
Powered by Avento CMS